به گزارش خبرنگار مهر، شورای عالی استاندارد استان روز یکشنبه با حضور فریدون بلغاری مدیرکل هماهنگی امور استانها و دبیرخانه شورای عالی استاندارد کشور، مرتضی روزبه استاندار، در استانداری تشکیل شد.
فریدون بلغاری در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگارمهر در خصوص نظارت سازمان استاندارد بر کپسول گاز خودروها گفت: در مورد سی ان جی جلسات متعدی با وزارت کشور برگزار شد که به صورت فنی کار نظارت انجام شود که در این راستا مقر شد قرار شد لوگویی تهیه شود تا کپسول هایی که معاینه فنی دارند از آن استفاده کنند و هر کپسولی که استاندارد نبود از دریافت نشان محروم شود زیرا این کپسولها مانند بمب متحرکی هستند که هر لحظه حادثه آفرین و خطرناکند.
وی در خصوص نظارت بر استاندارد کالاهای خارجی گفت: درمبادی ورودی کنترل کالا به دقت صورت می گیرد اما شاید کارگاههایی تولید غیر استاندارد داشته باشند ولی تلاش می کنیم بر واردات نظارت شود تا کالای استاندارد وارد کشور نشود.
بلغاری بیان کمرد: شرکتهایی که صلاحیت آنها تائید شده استاندارد کالاها را تائید می کنند و تا زمانی که مهر تائید این شرکتها را دریافت نکند از عرضه محصولات آنها در بازار جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: مهمترین نکته اتصالات کپسول گاز خودروهاست که اگر درست نباشد حادثه ساز می شود لذا این بخش با دقت کنترل می کنیم.
تدوین حدود چهار استاندارد در سال
مدیرکل هماهنگی امور استانها و دبیرخانه شورای عالی استاندارد کشور تصریح کرد: سالانه حدود سه تا چهار هزار استاندارد در کشور تدوین می شود و در حال حاضر با تدوین 26 هزار استاندارد ملی در سازمان جهانی استاندارد در زمره کشورهای پیشرو هستیم و در میان 165 کشور رتبه 28 را کسب کرده ایم که بسار مطلوب است.
وی در زمینه دریافت استانداردهای جهانی گفت: بسیاری از استانداردهای کشور ایران در سطح جهانی است و در این مسیر تدوین استاندارد های بین المللی در محصولات غذایی گامهای خوبی
برداشته ایم و در برخی کالاها مانند روغن از استاندارد روز جهان جلوتریم.
واردات میوه کنترل می شود
بلغاری یادآورشد: در خصوص واردات میوه اداره استاندارد مسئولیتی نداریم اما دقت و کنترل لازم در استانداردبودن سلامت محصول صورت می گیرد و در این راستا با یک طرح تحقیقاتی که انجام دادیم مشخص شد برخی میوه های وارداتی از اروپا مانند سیب سبز فرانسوی دارای مانده سمومی بیش از حد مجاز است و فقط ورود از یک کشور اروپایی ملاکی برای استاندارد بودن آن نیست.
وی گفت: تمام کالاهایی که مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند در کشور بیش از 600 گروه کالایی است و یک هزار و 500 گروه هم از تعرفه های تحت کنترل هستند که اگر تائید نشوند و مغایر استاندارد باشند تائید ورود به کشور نخواهند گرفت.
تدوین استاندارد بومی در کشور
این مسئول از تدوین استانداردهای بومی در کشور هم خبرداد و تصریح کرد: در مراکز استانها و سراسر کشور و برخی شهرستانها که از نظر صنعتی و صادراتی مهم هستند آزمایشگاههای سازمان فعال هستند و از آزمایشگاه همکار هم برای تائید استاندارد استفاده می کنیم.
وی افزود: 1800 آزمایشگاه همکار داریم که صلاحیت آنها تائید شده و به نیابت از سازمان استاندارد در کارها مشارکت دارند.
بلغاری اظهارداشت: یکی از برنامه های کاری سازمان، تدوین استانداردهای بومی و محلی است که دانش فنی کار را داشته باشیم و از تقلب در کار مواد غذایی شیرینی جات و صنایع دستی جلوگیری شود.
که در حال حاضر تولیدکنندگان گز اصفهان با استاندارد ملی محصول خود را ارائه می کنند.
وی افزود: تدوین استاندارد باقلوای قزوین در دستور کار سازمان قرار گرفته است که در کمیته های فنی که به این منظور تشکیل شده ویژگی های خاص باقلوای قزوین تدوین می شود تا به صورت یکنواخت عرضه شود.